طلاق به درخواست زوجه، اگرچه طلاق عموماً به خواست و اراده زوج انجام مي شود، اما در برخي موارد و شرايط، زوجه مي تواند حتي در صورت عدم رضايت شوهر (شوهر) طلاق، تقاضاي طلاق کند.
در صورتي که زن و شوهر به توافق نرسند (طلاق متقابل) و زن نتواند حتي با دادن مهريه رضايت شوهر خود را براي طلاق جلب کند، بايد يکي از شرايط زير را احراز کند و به درخواست طلاق به دادگاه مراجعه و طلاق دهد. همسر شرايط و روش هاي خاصي براي طلاق زن وجود دارد که تنها توسط وکيل طلاق مجرب قابل ارائه است.
طلاق به درخواست زوجه يکي از سخت ترين دعاوي خانوادگي است زيرا طبق قانون حق طلاق در اختيار زوج است و زن بايد دلايل محکمي براي طلاق داشته باشد و عسر و حرج را ثابت کند. از زندگي با شوهرش گرفته تا دادگاه تا زماني که بتواند حکم طلاق يک طرفه را بگيرد.
در چه صورت زن مي تواند تقاضاي طلاق به دادگاه کند؟
با توجه به اينکه قانون حق طلاق را براي مرد قائل شده است، اما در مواردي زن نيز مي تواند تقاضاي طلاق را به دادگاه تقديم کند، از جمله موارد زير:
1 - در صورتي که در ضمن عقد زمان عقد معين شده باشد و مرد به تعهدات خود عمل نکند زن حق طلاق دارد و اگر ثابت شود مرد به شروط ضمن عقد عمل نکرده است زن. در دادگاه حق طلاق دارد و مي تواند از او طلاق بگيرد.
2. اگر زوج از دادن نفقه زن امتناع ورزد و نفقه از طرف زوج ممکن نباشد و يا زوج قادر به نفقه او نباشد.
3. در صورتي که ادامه زندگي زوجه موجب عسر و حرج زوجه باشد و اين موضوع در دادگاه ثابت شود.
4- شروط دوازده گانه مندرج در عقد در صورت وقوع هر يک به تشخيص دادگاه مي توان بدون نياز به حضور و رضايت زوج و پس از اذن به زوجه حق طلاق داد. از دادگاه مي تواند به دفتر طلاق مراجعه کند، صيغه را طلاق دهد و طلاق بدهد.
نفقه يکي از حقوق مالي زن است. در صورت عدم تمايل زوج به پرداخت نفقه که يکي از وظايف وي است يا به دليل فقر و تنگدستي قادر به پرداخت نفقه نباشد، طبق قانون مدني، در صورتي که زن مي تواند از امتناع زوج از پرداخت نفقه شکايت کند يا عدم توانايي وي در پرداخت به دادگاه، دادگاه زوجين را مجبور به طلاق ميکند و در صورت عدم اجراي حکم، خود دادگاه يا نماينده دادگاه، حکم طلاق را اجرا و طلاق را امضا ميکند.
براي اينکه زن به دليل عدم پرداخت نفقه تقاضاي طلاق کند، احراز شرايطي ضروري است. ابتدا لازم است زن شخصاً يا از طريق وکيل خود براي طرح دعواي نفقه به دادگاه مراجعه کند. در اين صورت دادگاه پس از استماع کارشناس و اظهار نظر، حکم به نفقه زوجه از سوي زوج مي دهد.
https://3dwarehouse.sketchup.com/user/e3dbfe20-bfe6-4f37-8965-8ae74facbd56/Daisy-H |
وکيل اداره کار در مشهد